Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων: Τα πανό των Εθνικών εορτών

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων στην προσπάθειά του να στολίσει την αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας δημιουργώντας παράλληλα στα παιδιά οπτικά και συναισθηματικά ερεθίσματα, ανέλαβε την κατασκευή πανό για τις τρεις εθνικές εορτές μας.

Το πανό για την 25η Μαρτίου φιλοτεχνήθηκε από ζωγράφο και εμπνεύστηκε από τον πίνακα “Η Ελλάς ευγνωμονούσα” του Θεόδωρου Βρυζάκη, με τις μορφές των αγωνιστών να είναι αναγνωρίσιμες από τα παιδιά.

Pano2

Για την επέτειο τις 28η Οκτωβρίου σχεδιάσαμε μια φωτοαφίσα η οποία παρουσιάζει τον πίνακα “Αέρα” του ζωγράφου Αλέξανδρου Αλεξανδράκη καθώς και ένα κολλάζ από πρωτοσέλιδα εφημερίδων της ημέρας εκείνης.

Pano3

Θέλοντας να ολοκληρώσουμε τον κύκλο τον εθνικών εορτών, μια ακόμη τεράστια φωτοαφίσα για τον εορτασμό της 17 Νοέμβρη κόσμησε την σκηνή της αίθουσας μας. Παρουσιάζει μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες αρχείου των ημερών εκείνων. Η φωτογραφία είναι ασπρόμαυρη με τη γαλανόλευκη σημαία να δίνει το χρωματικό αλλά και συμβολικό κοντράστ στο σύνολο της εικόνας. Στα δυο πλαϊνά υπάρχει κολλάζ με αποσπάσματα από το ποιητικό έργο “Άξιον Εστί” του Οδυσσέα Ελύτη.

Pano1

Ελπίζουμε και τα τρία αυτά έργα να έχουν επιτελέσει τον σκοπό τους.

Με εκτίμηση,

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ