eTwinning “We can All Understand Each Other”

ΚΕΝΤΡΟ “ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ”

Την Πέμπτη, 4 Μαΐου 2023, στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning, με τίτλο δράσης: “We can All Understand Each Other – Μπορούμε Όλοι να Καταλάβουμε ο Ένας τον Άλλον” επισκέφτηκαν το σχολείο μας εκπρόσωποι του κέντρου «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος-Greek Guide Dogs», μαζί με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο και τη χειρίστριά του.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Δ1 και Δ2 παρακολούθησαν το πρόγραμμα “Αγαπάμε Σκύλους Οδηγούς”, το οποίο εκπονήθηκε από την πρόεδρο του Δ.Σ., Κα Ζωή Γερουλάνου, παρουσία της Άννας και του σκύλου-οδηγού Νίτρο.

Τα παιδιά παρακολούθησαν προσεκτικά την ενημέρωση και κατόπιν  έκαναν ερωτήσεις στην Κα Γερουλάνου και την Άννα, η οποία, όχι μόνο τους εξήγησε πολλά πράγματα για την διαφορετική καθημερινότητά της, αλλά και τους έδειξε πώς ο Νίτρο δεν είναι απλά ένας σκύλος-οδηγός, αλλά “τα μάτια της”.

Ήταν πραγματικά μια αξέχαστη εμπειρία και ευχαριστούμε θερμά τους συντελεστές του Κέντρου “Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος” που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκλησή μας και επισκέφθηκαν το σχολείο μας.

Στη Δράση “We can All Understand Each Other” συμμετέχουν:

Λουκία Μάνεση (συντονίστρια), Φωτεινή Ανίτση, Ηρώ Γκολομπία, Ευγενία Σωμαρά, Αιμιλία Τσάμπρα, Μαρία Τσιρίγκα, Κλεονίκη Χρυσανθακοπούλου.